• Grootste naamborden webshop
  • Online ontwerpstudio
  • Eigen productieWerkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Brand pictogram

Brandblussers en brandslangen zijn verplicht op elke werkvloer. Logisch want brandveiligheid is ontzettend belangrijk. Een kleine brand kan al snel uitgroeien tot een gevaarlijke grote brand. Om ervoor te zorgen dat de blusmaterialen zichtbaar zijn, hebben wij verschillende brand pictogram op borden of stickers. Deze borden en stickers kunnen het verschil maken en zijn daarom belangrijk voor een goede brandveiligheid.

De mogelijkheden om brand te blussen, zoals een brandblusser of slang, dienen op een vaste plek geïnstalleerd te zijn. Bij die plek hoort een duidelijk signalering in de vorm van een veiligheidsbord die aangeeft dat de middelen op deze plek liggen.

Veiligheid

Deze aanduidingen dienen ook duidelijkheid te bieden aan personen die niet of nauwelijks bekend zijn met het gebouw of het terrein. De brandblusaanduidingen dienen ook duidelijk herkenbaar te zijn wanneer oriëntatie door rook of gebrek aan verlichting lastig is. Hierdoor worden de brandblusaanduidingen op nalichtend materiaal geïnstalleerd. Nalichtend houdt in dat zodra het licht wegvalt het bord nog een tijdje licht blijft geven.

Vaak gaat een calamiteit gepaard met lichtuitval. De nalichtende variant brandblusaanduidingen is hiervoor de ideale oplossing! Hoe gaat het in de praktijk in zijn werk omtrent deze nalichtende borden? Er is een speciaal materiaal ontwikkeld die het dagelijkse licht van verlichting en/of daglicht als het ware opzuigt. Indien er sprake is van lichtuitval zullen de behandelde borden nalichten zonder dat daar elektra voor nodig is.

Wij werken uitsluitend met erkende brandveiligheidsaanduidingen. De borden en stickers zijn altijd rood-wit.

Naar werkbalk springen