• Grootste naamborden webshop
  • Online ontwerpstudio
  • Eigen productieWerkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Waarom een waarschuwingsbord?

Op welke manier kunnen werknemers een waarschuwing krijgen tegen mogelijke gevaren op de werkvloer? Het is zinvol om hen te waarschuwen voor risico's, op een duidelijke en op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Gevaren pictogrammen zijn hier een goede oplossing voor.

Het risico op verwondingen en andere schade wordt hierdoor beperkt. Tevens zorgt het monteren van waarschuwingsborden in een risicovolle omgeving voor een positieve bijdrage aan de verhoging van de veiligheid.

Welke gevaren pictogram heeft u nodig?

Op deze site vindt u een ruim assortiment aan waarschuwingsborden en stickers. Het zou mogelijk kunnen zijn dat u een pictogram mist, welke wel bij u van toepassing is. Doordat we zelf volledig op de hoogte zijn van de Europese veiligheidsregelingen en alles zelf produceren in eigen werkplaats, kunnen we voor elke situatie een geschikt bord en/of sticker maken. Neem hiervoor contact met ons op en geef uw wensen aan, wij helpen u graag!

Goedgekeurd

Het pictogram van een waarschuwingsbord bestaat altijd uit een gele driehoek met een zwarte rand. daarnaast is de binnenzijde van de driehoek voorzien van een zwart goedgekeurd pictogram. Onderaan het bord een begeleidende tekst!

Indien in een ruimte meerdere verordeningen gelden, kunnen wij deze ook samen stellen (zie combinatieborden), dit heeft als voordeel dat in een oogopslag wordt waargenomen wat er in de ruimte verwacht kan worden.

✅  Intrinsieke kenmerken van gevaren pictogrammen zijn:
✅  Een gele driehoek met zwarte rand.
✅  Het beeldkenteken zwart en gecentreerd te plaatsen op de achtergrond.
✅  De gele kleur dient tenminste 50% van het oppervlak van het bord te beslaan.
✅  Verklarende tekst in zwarte letters op een gele , rechthoekige achtergrond, onder of naast de afbeelding.