• Grootste naamborden webshop
  • Online ontwerpstudio
  • Eigen productieWerkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Nood vluchtweg

Het is een wettelijke verplichting dat er een juiste markering bij een nooduitgang in het pand aanwezig is die ten allen tijde zichtbaar moet zijn. Voor het ontvluchten van een gebouw tijdens een calamiteit is een duidelijk zicht- en herkenbare vluchtrouteaanduiding van levensbelang. Een goed nooduitgang bord is daarom geen luxe, maar een absoluut vereiste. Mijnnaamplaat heeft verschillende borden en stickers om de vluchtroute mee aan te duiden.

Oplichtend vluchtroutebord

Een calamiteit gaat vaak gepaard met stroomuitval. In het donker is iedereen snel gedesoriënteerd ook al is dat in een pand waar men jarenlang werkt. Als daar ook nog rookontwikkeling bij komt en de mogelijke paniek die daar bij komt kijken is het zaak dat men het pand op een snel en een zo veilig mogelijk manier het pand verlaat. Mijnnaamplaat.be biedt ook nalichtende borden en stickers aan. Deze veiligheidssignalering wordt meestal laag bij de grond geplaatst omdat men tijdens het ‘’vluchten’’ de paden volgt, obstakels vermijd en dus laag naar de grond georiënteerd is. De wettelijke bepalingen staan geschreven in de ISO 3864 art. 1 en art. 2 van 1999 is hierin vooruitstrevender dan de Europese regelgeving, voor wat betreft standaardisering.

✅  De intrinsieke kenmerken van vluchtrouteborden:
✅  Borden, te allen tijde zichtbaar, groene rechthoek;
✅  Het beeldkenteken wit en gecentreerd te plaatsen op de achtergrond.
✅  De groene kleur dient tenminste 50% van het oppervlak van het bord. te beslaan.
✅  Verklarende tekst in witte letters op een groene, rechthoekige achtergrond, onder of naast de afbeelding.

Heeft u een afwijkende maat nodig, of heeft u andere specifieke wensen voor uw vluchtroutebord? vluchtrouteborden worden in onze eigen werkplaats geproduceerd en zijn voor Mijnnaamplaat dus makkelijk aan te passen naar uw specifieke en unieke wensen. Wij houden ons in dit geval aan de wettelijke eisen voor het Veiligheidspictogram. Neem contact met ons op om uw wensen door te nemen en wij maken uw nooduitgang bord binnen een dag!